понедељак, 14. март 2011.

Dobru sezonu očekuje Hrvatska!


Pametnom politikom podsticaja organizatora putovanja, kako domaćih tako i inostranih i uz to dodatni podsticaji avio kompanijama koje će ovog leta imati čarter letove ka Jadranu, Hrvatska već sada beleži povećanje broja turista do 25% u odnosu na prošlu godinu.

Prepoznavši da su dogadjaji na severu Afrike šansa za Hrvatski turizam, Ministarstvo Hrvatske odlučilo je DODATNO uložiti još 1 milion eur (7.5 miliona kuna) u promociju! Ovu informaciju kao i dopunske mere za pre i post sezonu objavili su upravo pred početak sajma turizma u Berlinu i time svakako privukli veliku pažnju organizatora putovanja ali i medija. (Na sajtu ministarstva su bili vrlo precizni obrasci propozicija sa pratećom dokumentacijom medju kojom je bio i Medija plan koji se trebao priložiti, ali su te informacije skinute - probaću ih dobiti i okačiti ovde).

Prema inforamcijama koje sam dobila na sajmu, sa nemačkim turoperatorom TUI-jem je napravljen i poseban dogovor gde je Hrvatska podstakla TUI u promociji Hrvatske sa 700.000 eur a isto toliko je u obavezi da uloži i TUI.

Ono što je meni ovde posebno zanimljivo je da i organizatori putovanja iz zemlje podjednako kao i oni iz inostranstva imaju podsticaj i podršku Hrvatske u promotivnim aktivnostima. Za razliku od njih, mi agencije iz Srbije ne možemo ni da sanjamo o tome jer su takva, kažu, pravila!

A u Hrvatskojpravila su jednostavna, jasna i transparentna! Pogledajte ovde

Medjutim to nije sva podrška koju imaju agencije u Hrvatskoj. Ministarstvo je odredjenim subvencijama stimulisalo domaće agencija da kreiraju nove turističke ture I tako formiraju nove turističke proizvode. Sa liste agencija koje su dobile sredstva može se mnogo toga videti a pre svega kako je sve transparentno (zašto mi to nedostaje, pitam se??)

Нема коментара:

Постави коментар

Hvala na komentaru!