субота, 7. јул 2012.

Формиран одбор за рецептивни туризам YUTA


На јучерашњој седници УО YUTA једна од тачака дневног реда је била и тема Програм мера за развој рецептивног туризма. Након уводног излагања Зорана Арсеновића, председника УО, о потреби да YUTA узме активније учешће у решавању проблема у рецептивном туризму Србије, кроз формирање одбора за рецептиву који би окупио заинтересоване за овај вид туризма и кроз који бисмо покушали изнаћи решења за изазове који су пред нама. Такође је истакао значај придруженог чланства у ECTAA - асоцијацији туристичких агенција и туроператора ЕУ којој је YUTA већ послала захтев.



Обзиром да сам и у УО изабрана на иницијативу колега да представљам туристичке агенције које се баве рецептивним туризмом, узела сам за обавезу да представим моје виђење рада тог одбора и предложила прве кораке и правце деловања:

  • Упутити допис чланицама да позив да дођу на први састанак  уколико су заинтересовани за рад овог одбора
  • Идентификовати агенције које се баве рецептивом и договор око њихове презентације на енглеској верзији сајта (по врсти туризма, регионима, тржиштима или сл.). 
  • пркупљање података око учешћа YUTA агеција у рецептивном туризму Србије 
Што се тиче правца деловања, предложила сам да иду у три правца: 
  • сарадња са институцијама у циљу интензивнијег развоја туризма и стварања већих прихода од истог  
  • заједничке активности које би YUTA могла рреализовати (или преко YUTA)
  • подршка појединачним чланицама YUTA у реализацији њихових пројеката
:::
После образложења за сваку од набројаних ставки и завршетка презентације г. Арсеновић ме је предложио а после краће дискусије и већина колега усвојила предлог да убудуће ја водим овај одбор. 

Искрено се надам да ћу оправдати поверење колега и да ћу у сарадњи са новим руководством YUTA успешно залагати за бољи третман туристичких агенција које се баве рецептивним туризмом у нашој земљи. 

Нема коментара:

Постави коментар

Hvala na komentaru!