недеља, 25. март 2012.

1st Danube Financing Dialogue, Vienna


22 i 23 marta 2012 godine u zgradi Nacionalne banke u Beču održan je prvi dunavski finansijski dijalog koji je imao za cilj
prezentaciju projekata važnih za razvoj dunavskog regiona, a koji su prepoznati od strane relevantnih evropskih institucija kao projekti važni za implementaciju Dunavske strategije. Dunavska startegija je zajednička inicijativa Evropske Komisije i država dunavskog regiona. Poziv za ovaj skup dobio je i naš projekat razvoja turističkih destinacija u selima Vojvodine “Bogatstvo različitosti” u koji su uključeni Zavod za kulturu Vojvodine, dunavski turistički “Klaster ISTAR 21”, te televizija Vojvodine.


Projekat je predstavljala delagacija koju su činili g. Hugo Van Vegel, Veljko Suzić i moja malenkost. U Beču su došli i predstavnici opštine Apatin i klastera Somborski salaši koji su predstavili projekte Tradicijom u budućnost - ruralni turizam bez granica i projekat razvoja izgradnje luke Apatin i logističkog centra na Dunavu kao komplementarne luke luci Vukovar. Ovo je prvi skup ovakve vrste a karakteriše ga i neposredni dijalog koji je organizovan izmedju finansijskih institucija i predstavnika malih i srednjih preduzeća čiji su projekti takodje izabrani da budu predstavljeni na ovom skupu.

Bilo je vrlo korisno upoznati neke ljude značajne za buduće projekte kao i učestovati u deljenju stavova i iskustva kao i kreiranju predloga za nove politike EU prema malim i srednjim preduzećima.

A neposredno pre Beča, skoknula sam na jedan dan na sajam male privrede koji se održavao u Ljubljani a na poziv Agencije za regionalni razvoj i Enterprise Europe Network sa kojima u poslednje vreme ostvarujemo lepu saradnju.

Нема коментара:

Постави коментар

Hvala na komentaru!