среда, 13. април 2011.

Mobilne aplikacije: BookHotelSerbia

Savremene tehnologije nas teraju da idemo dalje i dalje, i da stalno nešto novo izmišljamo. Ustvari, ne da izmišljamo već da što brže hvatamo korak sa trendovima u svetu jer je i svet počeo da stiže kod nas.

Sa druge strane, trebamo koristiti šanse koje nam se nekada i nenadano u životu pružaju. Tako su se nama pre dve-tri nedelje javili studenti sa FTN-a sa informacijom da je mobilna mreža VIP objavila takmičenje za Android aplikacije. Za one koji ne znaju šta je to mogu to pogledati ovde.

Predložili su da nam naprave aplikaciju i evo beta verzija je gotova! Možete je preuzeti sa Android Marketa - mesta gde se objavljuju i odakle se preuzimaju sve aplikacije za Android.

Čemu ovo služi?

Sada svi koji imaju mobilne telefone sa android platformama mogu preuzeti ovu aplikaciju i uraditi rezervaciju smeštaja u svim hotelim u Srbiji koji sa nama imaju ugovor za online rezervisanje na www.VisitSerbia.org.

Pretraga se radi identično kao na sajtu. Slično se prikazuju i rezultati pretrage koji prikazuju samo objekte u kojima ima mesta u traženom terminu (a u našem online sistemu su). Hoteli se prikazuju po visini cene od niže ka višoj kao i zvanični broj zvezdica (za sada). Svaki hotel se može detaljno pregledati sa fotografijama i detaljnijim informacijama. Mape još nisu postavljene ali biće uskoro. Po izboru hotela, za sada sistem funkcioniše tako što, kliknuvši na Rezerviši, našem operateru stižu informacije o broju telefona sa kojeg je stigla rezervacija kao i podaci o traženom terminu i hotelu. Za početak će naš operater kontaktirati klijenta i završiti proces rezervisanja a uskoro će celokupan proces biti online - što bi značilo da će klijenti dobijati momentalnu potvrdu rezervaciju (isto kao na sajtu).

Ono što je korisno je da će klijentima na aplikaciji biti sačuvana rezervacija sa uputstvom kako da dodju do hotela a na raspolaganju im je i operater koji će za koji dan biti 24 sata na raspolaganju (za sada samo kao radno vreme kancelarije).

Planovi su sada da omogućimo strancima koji dolaze u zemlju da dobiju informaciju da ovakav sistem postoji i da se može preuzeti (saradnja sa mobilnim operaterima, reklame na aerodromu, ulazima u zemlju, prisustvo reklame na značajnim manifestacijama i sl.).
Dakle pune ruke posla ponovo. :)

Takodje se nadamo da će naši inventivni studenti dobiti nagradu!

A Vas molimo za konstruktivne sugestije!

Da, još jedna informacija: Trenutno je aplikacija postavljena preko naloga FTN-a na Android marketu - dok nam od Googla ne stigne verifikacija našeg naloga.